23 octombrie 2014

Masca de par cu ulei de cocos

Astazi vin cu o postare si spun ca ulei de cocos chiar face minuni.Eu stiam ca este bun pentru ten,pentru unele preparate dar sa fie bun si pentru par,nu ma asteptam.
Asa ca detinand ulei de cocos m-am pus pe treaba si mi-am facut masca cu ulei de cocos.

Prepararea acestei masti nu este deloc grea,chiar foarte simpla si ceea ce dureaza mai mult ca sa zic asa este faptul ca trebuie sa astepti sa se incalzeasca apa.De aplicare nici nu m-ai zic,mi-am luat fiecare suvita in parte si am ''masat-o'' daca pot spune asa(a durat ceva timp :)) )

Ingrediente :

  • Ulei de cocos
  • Ulei de migdale
  • Ulei de ricin
  • Ulei de canepa
Pe acestea le-am adaugat eu,dar masca poate fi simplul ulei de cocos fara nici o alta combinatie de uleiuri si va avea succes cu siguranta.
Amestecul de uleiuri l-am aplicat pe toata suprafata parului in afara de scalp,iar pentru scalp am folosit doar ulei de cocos si migdale masand cu buricele degetelor scalpul .
In acelasi timp ai parte si de relaxare nu numai de infrumusetare,hidratare a parului.

Va las cu pozele :


Am pus pe foc o oala cu apa,am asteptat sa fiarba,intr-un pahar am adaugat 2 linguri de ulei de cocos ,dupa ce s-a dizolvat am adaugat 2 linguri de ulei de migdale,1 lingura ulei canepa si ricin , am amestecat uleiurile apoi am aplicat pe toata lungimea parului iar scalpul l-am masat dupa cum am mai spus cu ulei de cocos si migdale,cate o lingura din fiecare.
Apoi am infasurat parul cu un prosop cald si l-am lasat asa peste noapte ( bineinteles ca dimineata nu mai aveam prosopul pe cap ) dimineata l-am spalat, l-am samponat de 3 ori pentru siguranta mea,nu vroiam ca la radacina sa ramana gras.

In prima poza aveam parul putin indreptat cu peria rotativa  (inca nu aplicasem masca),parul meu este putin ondulat cum se vede in cea de-a doua poza(aplicasem masca si imi spalasem parul),iar in cea de-a treia poza se vede cum arata parul dupa ce am aplicat masca.


Se vad imbunatatiri inca de la prima utilizare,eu zic sa incercati macar uleiul de cocos si nu o sa regretati .

Pe data viitoare .

Un comentariu: